Lunchroom Hannibal

.Hoe hip wil je zijn?

Terwijl de organische latte’s en biologische macchiato’s er de spuigaten uitkomen is Lunchroom Hannibal; ‘De eetkamer van De Pijp’ – al meer dan dertig jaar een vaste waarde. De Noord/Zuidlijn stoomt op, vernieuwing is onvermijdelijk maar eigenaar Leo Mak heeft zijn eigen visie.

Van onze BlogMasters verslaggever.

‘Ik ben geboren in de patat’, zegt eigenaar Leo Mak, ‘Mijn ouders hadden een horecazaak en als ik als kind de trap afkwam, was het voorgebakken aardappels zo ver het oog reikte. Maar met patat, kroketje, slaatje kom je er niet meer.’

Inzicht en subtiliteit
De Pijp, zegt Mak, ‘zit in een stroomversnelling’. Veel jonge mensen zijn er bij gekomen, Airbnb maakt overuren en het uitgaansgebied van de stad heeft zich naar de buurt verplaatst. Van Mak, en zijn vrouw en zijn broer die ook in de zaak werken, vraagt dat inzicht en subtiliteit. Mak: ‘Je komt eens met een pistolet beenham, zelfgemaakte eiersalade en bleekselderij. Of – ik noem maar even wat – een broodje met gebraden rosbief, gebakken knolselderij, bosui en kerriemayo. We staan niet stil. Maar een deel van de klanten komt hier al jaren dus hoe ver ga je? Hoe hip wil je zijn?’

Noord/Zuidlijn
Het ligt voor de hand de zaak weer eens flink te verbouwen als straks de Noord/Zuidlijn er ligt. ‘Maar’, zegt Mak, ‘ik merk dat het jonge uitgaanspubliek de Amsterdamse persoonlijkheid van deze zaak ook waardeert. Dat moeten we koesteren. De zaak is, wie wij zijn. Ik probeer wel eens hip te doen voor mijn vrouw en dat wordt ook maar matig gewaardeerd.’

Adres
Lunchroom Hannibal
Ferdinand Bolstraat 92,
1072 LN Amsterdam
Telefoon:020 673 5488

* A Blogmasters Production

Close Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.