HisManners

De Nederlandse man is ondertussen hip genoeg

Hismanners

In een voormalig koetshuis van de Heineken brouwerij, zit sinds een week Hismanners; een winkel in leren tassen, koffers en accessoires die zo uit Soho New York lijkt te zijn ingevlogen.

Credits: Van onze verslaggever

‘De vraag is natuurlijk – kan dit in Nederland?’, zegt manager Astrid Rundberg. ‘Upmarket, topkwaliteit, voor de Nederlandse man van de wereld? En dan zeg ik, ja, anders stond ik hier niet.’ We lopen door de hoge ruime zaak, pal tegenover de Heineken brouwerij, waar ooit een fotostudio zat en naar verluidt ooit de koetsen van de bierbaronnen werden gestald. Bruin, warm hout, stemmige trancemuziek – macchiato van een heuse barrista; het doet denken aan de lobby van een chique boetiek hotel, waar ook ter wereld.

Hismanners is een zogeheten concept store van Van Os Tassen en Koffers, een onderneming met meer dan dertig vestigingen in Nederland. Onderliggend idee, aldus Rundberg; ‘Gewoon eens kijken hoe het bestaan er in het hogere segment er uitziet.’ Goed – tot dusver, dat moge duidelijk zijn. Naast tassen en koffers is er parfum te koop, leren riemen, smartphone hoesjes, handschoenen – en allemaal van de betere kwaliteit; niveau eerste klas vliegen, of businessclass, of natuurlijk dat in de toekomst van plan zijn. ‘Je bent een Nederlandse man’, vervolgt ze. ‘Je werkt hard. Je hebt geen zin om met zo’n half lelijke laptoptas te zeulen en je zoekt een echt goede, het beste eigenlijk. Dan is dit de plek.

Kogelvrij
Mooi representatief voorbeeld is de tassenlijn van het merk Tumi. De tassen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als kogelvrije vesten. Juist die clip zit erop waarmee je de tas in een beweging aan je riem vastzet zodat er niets gestolen kan worden. En er is bij voorbeeld gedacht aan een vakje waarin de creditcards en telefoon afgeschermd zijn van identiteitsfraude. ‘Tumi is voor de man die zaken moet doen in Hong Kong en daarvoor ook nog even door wat nauwe steegjes moet’, schetst Rundberg. ‘Voor de man die slaapt in het Waldorf Astoria in Manhattan maar ook een date heeft in de Bronx.’ Tumi is dus… nou ja, het merk al te veel definiëren is ook weer zo wat, maar laten we zeggen dat het een behoorlijk James Bond gehalte heeft en dat dan van de Daniel Craig variëteit. Hismanners heeft dat ook. Topzaak.

HISMANNERS
Eerste Van der Helststraat 1D
1073 XX Amsterdam
Netherlands

Eerste Van der Helststraat 1D
1073 AA Amsterdam
Netherlands

www.hismanners.nl

Close Comments

Comments are closed.