C.T. Coffee & Coconuts

De magie van intuïtie

Restaurant en coffeebar C.T. Coffee & Coconuts in het voormalige Ceintuur Theater te Amsterdam, is behalve nieuw ook een geramd succes. Zo’n succes dat je er een Amerikaans hoofdkantoor, een grote keten en een marketingstrategie achter verwacht. Het ligt anders.

Van onze BlogMasters verslaggever.

Waar komt zo’n zaak opeens vandaan? Eigenaar Bas Beijer, begin dertig, is de man die het allemaal bedacht heeft. Een uitgebreide carrière aan de verstandiger kant van de bar was de start. ‘Ik studeerde commerciële economie’, zegt hij. ‘Niet mijn feestje eigenlijk dus ik begon al snel in de horeca te werken. Echt het hele spectrum gedaan; Van der Valk, Tijn Akkersloot, Cool Down; van familiezaak, tot strandtent, tot ultra hip. Ik vond het allemaal fantastisch en ik leerde er ontzettend veel van. Uiteindelijk deed ik Hutspot Café in de Van Woustraat; mijn eerste eigen onderneminkje. Op weg naar mijn werk fietste ik altijd langs de plek waar ooit het Ceintuur Theater zat en dat zette me aan het denken.’

Bas-Beijer-C-BlogMasters
Bas Beijer

Hoofdprijs
Na aantal fietstochtjes ontstonden wat ideeën over de oude bioscoop. Beijer: ‘Het is een prachtig pand, groot ruim, hoog. De buurt leeft, dat is bekend, en alles en iedereen woont er. Ik dacht, stel dat ik kon kiezen wat er mocht komen, wat zou ik dan echt leuk vinden? Iets waar je altijd binnen kan vallen? Sowieso. Koffie natuurlijk, broodjes… ontbijt, lunch, borrel… ja. Maar wat echter eten? Als je naar een restaurant gaat is dat al snel een kwestie van behoorlijk wat geld. Zou het niet leuk zijn als je in een zaak uitgebreid kan eten maar ook simpel, en dan zonder dat het dan meteen de hoofdprijs kost?’

Werkelijkheid
Zo groeide het idee en toch nog vrij radicaal besloot Beijer dat het er van moest komen. Hij wist de eigenaars van Tijn Akersloot financieel mee te krijgen. De bank zag er brood in. ‘Gaat een hoop tijd en werk in zitten maar op een gegeven moment ben je dan ook echt open’, zegt hij. ‘Tuurlijk, uitgebreid marktonderzoek vooraf was geen gek idee geweest. Alleen is dat in de horeca ook nauwelijks ergens een garantie voor. Een zaak moet gaan leven, daar komt het op neer. Ik voelde dat dat hier kon, en dat gevoel werd tastbare werkelijkheid. Blij? Ik ben een ondernemer dus achterover leunen nee… maar toch… ja erg blij.’

C.T. Coffee & Coconuts
Ceintuurbaan 282-284
1072 LR Amsterdam
Telefoon: 020 354 11 04

(C) 2016 * BlogMasters

Close Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.