About us

Stichting Promotie De Pijp

De Pijp is op dit moment ongetwijfeld een van de meest bruisende, creatieve en vernieuwende wijken van Amsterdam. De mix van trotse bewoners en ondernemers maakt de Pijp tot die levendige wijk. Ooit was de Pijp een echte arbeiderswijk, inmiddels wonen er steeds meer studenten, zzp-ers en tweeverdieners. Veel panden zijn en worden nog steeds gerestaureerd en zo is de Pijp vooral intrek bij hoger opgeleiden die er een appartement kunnen kopen. De bekende bindende factor in de Pijp is de Albert Cuyp Markt, maar ook de vele cafés en pleinen zijn populaire ontmoetingsplekken.

Er duiken ook steeds meer creatieve bedrijfjes op in de naar schilders vernoemde straten en er openen wekelijks nieuwe restaurantconcepten of specialistische ‘signature’ winkels. De wijk biedt kansen voor kleinschaligheid. Opvallend is de passie waarmee deze ondernemers aan de slag gaan en de wijk steeds weer een nieuwe impuls geven. Zo voelt de wijk aan als East Londen, waar ondernemers en bewoners echt met een zeer sterke trots en betrokkenheid hun wijk samen ontwikkelen. Dat is ook de bijzondere dynamiek die in de Pijp aanwezig is.

Om die dynamiek en samenwerking extra kracht bij te zetten is door alle ondernemersverenigingen samen Stichting Marketing De Pijp opgericht. Doel van de stichting is om zowel bewoners, Amsterdammers als toeristen naar de wijk te trekken en meer van deze bijzondere wijk te laten ontdekken. Gezamenlijk willen ze de Pijp op de kaart zetten door organisatie van evenementen en andere activiteiten. Er is met behulp van de Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuid) en de Kamer van Koophandel een eigen huisstijl ontwikkeld dat als ‘label’ aan alle activiteiten voor herkenbaarheid zal gaan zorgen. De Stichting heeft ook al een Facebookpagina www.facebook.com/amsterdamdepijp, waar dagelijkse nieuwe hotspots en informatie van ondernemers wordt gedeeld.

Meer informatie of vragen over de Stichting en haar activiteiten kunnen gesteld worden aan het bestuur door het sturen van een email aan: info@depijpinamsterdam.nl

Close Comments